![Mousse allo yogurt Mousse allo yogurt](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1E3E79A7-95AB-46AA-BD27-ED4CF7CDB18E/Derivates/2E7D9E34-4E60-4C14-92F2-D5433EB33996.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 fogli di gelatina (6 g)
- 160 g di latte intero
- 60 g di zucchero
- 1 limone, il succo
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 250 g di yogurt naturale
- 150 g di frutta mista fresca, a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 577 kJ / 138 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
Alternatywne przepisy
Bicchierini di gelato al biscotto con fichi e cioccolato
10 Std. 30 Min
Salsa al gianduia
15 min
Coulis di frutta
10 min
Panna cotta
6 Std. 30 Min
Semifreddo al cioccolato/caffé
6 Std. 25 Min
Zucchero al timo
10 min
Crema di pere e cioccolato
55 min
Crema tartufo
12h 20 min
Crema Bimby ®
45 min
Panna cotta ai mirtilli
6 Std. 30 Min
Tartufi al cioccolato
2 Std. 45 Min
Mousse allo yogurt greco e lamponi
3 godz. 50 min