Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g de sal gorda
- 1000 - 1200 g de lomo de salmón fresco en una pieza (con piel y escamas)
- 1 hoja de repollo blanco, acelga o lechuga
- 1 ramita de hojas de apio (opcjonalnie)
- 1000 g de agua
- 600 - 700 g de patatas de guarnición con piel
- 200 g de mayonesa
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3252 kJ / 778 kcal
- Białko
- 34.66 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 59.87 g
- Błonnik
- 3.02 g
Alternatywne przepisy
Merluza al vapor de almejas
30min
Dorada al vapor con verduras agridulces
30min
Verduras al vapor con rúcula
25min
Patatas al vapor
30min
Filetes de pescado al vapor con salsa maltesa de mandarina
25min
Salmón al vapor con verduras
30min
Lubina a la sal con patatas
30min
Merluza de pincho con jugo de gallo (Iago Castrillón)
1h 50min
Almejas al vapor con salsa de mantequilla
1u.
Salmonetes en papillote
25min
Merluza con patatas y salsa de tomate para dos
35min
Bacalao al vapor con verduras y huevos poché
45 min