Ternera con pimientos en salsa picante

Ternera con pimientos en salsa picante

4.4 74 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 raciones

Składniki

  • 50 g de aceite de girasol
  • 1000 g de filetes de ternera (tapa) de 1 cm de grosor y en tiras de 1x5 cm
  • 1 - 2 cucharadas rasas de chile seco desmenuzado (ajuste a su gusto)
  • 100 g de salsa de soja
  • 30 g de salsa de ostras
  • 100 g de sake
  • 400 g de pimiento verde en juliana
  • 400 g de cebolla en juliana
  • 4 cucharadas de aceite de sésamo tostado

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 410 kcal / 1715 kJ
Białko 38.5 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 12.2 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Sód 1164.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...