Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 50 g Butter
- 300 g Rote Rüben, roh, geschält, in Würfeln (2 cm)
- 500 g Wasser
-
1
Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
lub 2 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - ½ TL Salz
- 1 Prise weißer Pfeffer, gemahlen
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- 1 EL Weißweinessig
- 1 Prise Zucker
- 1 Prise Kümmel, gemahlen
- 150 g Schlagobers
-
4
TL Kren, frisch gerissen
lub 4 TL Oberskren, aus dem Glas
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1092 kJ / 261 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 371 mg
Alternatywne przepisy
Rote-Rüben-Suppe (vegan)
45min
Vogerlsalatsuppe mit Topfennockerl
50min
Fenchel-Maroni Suppe
35min
Pastinaken-Karottensuppe mit Schwarzbrot Croûtons
25 dk
Rote-Bete-Suppe mit Kräuter-Grieß-Klößchen
1 Std. 10 Min
Krautsuppe mit Speck
40min
Kohlrabi-Erbsen-Cremesuppe mit Radieschen
35min
Rote-Rüben-Selleriesuppe
40min
Erdäpfel-Bärlauchsuppe
30 dk
Apfel-Sellerie-Cremesuppe
40min
Pastinaken-Cremesuppe
45min
Fenchelrahmsuppe mit Stremellachs
35min