
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Petersilie abgezupft
- 30 g Schalotte halbiert
-
300
g Steinpilze, frisch in Stücken
lub 40 g getrocknete Steinpilze in Wasser eingeweicht und abgetropft - 30 g Olivenöl
- 320 g Risottoreis (z. B. Carnaroli oder Arborio), 14 Minuten Garzeit
- 60 g Weißwein, trocken
- 800 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 TL Salz - 30 g Butter in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 444 kcal / 1861 kJ
- Białko
- 8 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Węglowodany
- 70 g
- Błonnik
- 2.1 g