Bärlauch-Leinölaufstrich

Bärlauch-Leinölaufstrich

4.6 110 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 Portionen

Składniki

  • frische Bärlauchblätter grob geschnitten, etwas mehr zum Dekorieren
    50 g
  • Topfen, 20% Fett
    250 g
  • Sauerrahm
    100 g
  • Bärlauchpaste, selbst gemacht (opcjonalnie) (siehe Tipp)
    2 TL
  • Meersalz
    ½ TL
  • Leinöl
    2 TL
  • Senf (z. B. Estragonsenf), nach Geschmack
    ½ - 1 TL
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    2 Spritzer
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    2 Prisen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 8 g
Kalorie 552 kJ / 132 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...