Urządzenia i Akcesoria
Bärlauch-Leinölaufstrich
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 Portionen
Składniki
-
frische Bärlauchblätter grob geschnitten, etwas mehr zum Dekorieren50 g
-
Topfen, 20% Fett250 g
-
Sauerrahm100 g
-
Bärlauchpaste, selbst gemacht (opcjonalnie) (siehe Tipp)2 TL
-
Meersalz½ TL
-
Leinöl2 TL
-
Senf (z. B. Estragonsenf), nach Geschmack½ - 1 TL
-
Zitronensaft, frisch gepresst2 Spritzer
-
Pfeffer, frisch gemahlen2 Prisen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
8 g
Kalorie
552 kJ /
132 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bärlauchcremesuppe
30 min
Frühlingsaufstrich
20 min
Bärlauchcremesuppe
30 min
Wildkräuterpesto mit Hanfsamen
45 min
Grüner Brotaufstrich mit Wildkräutern
15 min
Bärlauchlaibchen mit Kräutercreme
40 min
Bärlauch-Aufstrich
15 min
Bärlauch-Erdäpfelkas
40 min
Bärlauchsalz
27 godz. 25 min
Dinkel-Bärlauchweckerl
1 godz. 50 min
Bärlauchpaste
20 min
Erdäpfel-Bärlauchsuppe
30 min