Urządzenia i Akcesoria
Bärlauch-Leinölaufstrich
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 Portionen
Składniki
-
frische Bärlauchblätter grob geschnitten, etwas mehr zum Dekorieren50 g
-
Topfen, 20% Fett250 g
-
Sauerrahm100 g
-
Bärlauchpaste, selbst gemacht (opcjonalnie) (siehe Tipp)2 TL
-
Meersalz½ TL
-
Leinöl2 TL
-
Senf (z. B. Estragonsenf), nach Geschmack½ - 1 TL
-
Zitronensaft, frisch gepresst2 Spritzer
-
Pfeffer, frisch gemahlen2 Prisen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
8 g
Kalorie
552 kJ /
132 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bärlauchcremesuppe
30 min
Frühlingsaufstrich
20 min
Bärlauch-Hummus
15 min
Grüner Brotaufstrich mit Wildkräutern
15 min
Frühlingshafter Grünkernaufstrich
30 min
Bärlauchlaibchen mit Kräutercreme
40 min
Bärlauch-Aufstrich
15 min
Bärlauch-Erdäpfelkas
40 min
Erdäpfel mit Avocado-Bärlauchcreme
55 min
Bärlauchpaste
20 min
Erdäpfel-Bärlauchsuppe
30 min
Kürbiskernaufstrich
5 min