Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 450 g de gambas crudas peladas (frescas o congeladas)
- 60 - 65 g de berberechos frescos (1 lata)
- 65 - 70 g de mejillones al natural (1 lata)
- 1 huevo duro
- 90 g de mayonesa
- 10 g de kétchup
- 2 - 3 gotas de tabasco (opcjonalnie)
- 50 g de mantequilla fundida para pincelar
- 3 láminas de masa filo (de aprox. 40x50 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 269 kJ / 64 kcal
- Białko
- 3.69 g
- Węglowodany
- 0.81 g
- Tłuszcz
- 5.16 g
- Błonnik
- 0.03 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartaletas crujientes de morcilla y manzana
50min
Chips con puerro y gambas
25min
Piruletas de parmesano y jamón
1h
Bolitas de jamón con pistachos
1h 30 min
Tostas con bombón de salmón
2 Std. 30 Min
Huevos de codorniz en champiñón sobre salsa duxelles
30 min
Tartaletas de cebolla con salmón
1h 15min
Cremoso de ibérico
5 min
Bombones de morcilla con puré de manzana
30 min
Pintxo Donosti
15 min
Emulsión de patata con pulpo
50min
Tosta de cangrejo y atún
10 min