Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Frixuelos
- 250 g de harina
- 500 g de leche
- 2 huevos
- 1 cucharada de aceite de oliva virgen extra
- 1 pellizco de azúcar
- 1 pellizco de sal
- 20 g de mantequilla para engrasar la sartén
Caldo
- 300 g de agua
- 1 trozo de cebolla (un cuarto)
- 1 diente de ajo
- 1 chorrito de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharadita de sal
- 400 g de filete de merluza fresca sin piel ni espinas
- 300 g de gambas frescas enteras sin pelar
Relleno
- 150 g de cebolla en cuartos
- 100 g de pimiento rojo
- 100 g de pimiento verde
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 50 g de tomate frito
- 1 - 2 pellizcos de sal
Salsa
- 150 g de cebolla en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 50 g de brandy
- 200 g de cava
- 20 g de maicena
- 50 g de leche fría
- 200 g de nata
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1308 kJ / 313 kcal
- Białko
- 14.9 g
- Węglowodany
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Canelones de pollo con salsa de piquillo
2hod. 10min
Vieiras "Rias baixas"
1sa 10 dk
Rollo de bonito
1sa 10 dk
Pimientos de piquillo en conserva rellenos de carne
1h
Casadielles
3h
Empanada de bonito
1 Std. 20 Min
Tarta de frixuelos y arroz con leche
2 Std.
Croquetas de jamón con bechamel rápida
9h 15min
Cachopo asturiano con salsa Cabrales y salsa de carne
1h
Frixuelos de Cangas del Narcea
40min
Albóndigas de bonito
45min
Croquetas de mejillones
9h 10min