Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
- 2 dientes de ajo
- 400 g de bacalao en salazón remojado y desalado (sin piel ni espinas cortado en trozos)
- 200 g de harina de repostería
- 1 sobre de levadura química en polvo
-
200
g de gaseosa
lub 200 g de agua mineral con gas - 3 yemas de huevo
- 4 - 6 ramitas de perejil fresco picado
- 3 claras de huevo
- 300 - 350 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 221 kJ / 53 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 2.4 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortillitas de bacalao con miel de caña
30min
Magdalenas de nata
1h
Bambas de nata
1 Std. 50 Min
Snacks de gambas (Giau Gung Ob)
35min
Buñuelos de bacalao especiados
1h
Pestiños andaluces
1h
Flores de carnaval
40min
Molletes de Antequera
2h 45min
Tortillitas de bacalao (Pataniscas)
50min
Suizos
2j 30 menit
Ensaimadas individuales
9 Std.
Canelones
13 godz. 30 min