Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Flan de bacalao
- 250 g de bacalao en salazón remojado y desalado (migas), sin piel ni espinas
- 3 huevos
- 1 pellizco de sal
- 30 - 40 g de nata líquida
- 25 g de mantequilla
- 30 g de harina
- 1 pimienta de Cayena seca entera
- 1 ramita de perejil fresco
- ½ diente de ajo
- 500 g de leche
- mantequilla para untar
- 500 g de agua
Pimientos de piquillo al ajillo
- 3 dientes de ajo
- 80 g de aceite de oliva virgen extra
- 400 g de pimientos del piquillo en tiras y escurridos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1050 kJ / 251 kcal
- Białko
- 11.61 g
- Węglowodany
- 9.29 g
- Tłuszcz
- 18.63 g
- Błonnik
- 1.13 g
Alternatywne przepisy
Pudin de gambas, cangrejo y atún
4h 20min
Flan de queso azul para dos
30 Min
Pastel de atún
4 godz. 55 min
Pimientos rellenos de brandada de bacalao
45 Min
Pudin de pescado
2sa 15 dk
Pastel de calabacín y bonito
4 Std.
Mousse de foie y queso de cabra con manzanas caramelizadas
5h 45 min
Flan de calabacín con beicon, queso y albahaca
1 Std. 10 Min
Pastel de calabacín con gratinado de piñones
1h 30min
Minipastel de pescado y marisco
40min
Pastel de salmón
2 godz. 20 min
Pudin de bacalao
2 godz. 30 min