Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Flan de bacalao
- 250 g de bacalao en salazón remojado y desalado (migas), sin piel ni espinas
- 3 huevos
- 1 pellizco de sal
- 30 - 40 g de nata líquida
- 25 g de mantequilla
- 30 g de harina
- 1 pimienta de Cayena seca entera
- 1 ramita de perejil fresco
- ½ diente de ajo
- 500 g de leche
- mantequilla para untar
- 500 g de agua
Pimientos de piquillo al ajillo
- 3 dientes de ajo
- 80 g de aceite de oliva virgen extra
- 400 g de pimientos del piquillo en tiras y escurridos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1050 kJ / 251 kcal
- Białko
- 11.61 g
- Węglowodany
- 9.29 g
- Tłuszcz
- 18.63 g
- Błonnik
- 1.13 g
Alternatywne przepisy
Pudin de pescado
2 Std. 15 Min
Pimientos rellenos de brandada de bacalao
45 min
Vichyssoise
2h 20min
Pastel de calabacín y bonito
4h
Vasitos de espárragos con salpicón
10 min
Milhojas de salmón ahumado
3h 15min
Terrina trufada de atún y salmón
12 Std. 10 Min
Crema tibia de espárragos con berberechos
5 menit
Brandada de bacalao, pan rústico y aceite de perejil
1 Std. 10 Min
Pastel de salmón
2h 20min
Pastel de atún
4h 55min
Pudin de gambas, cangrejo y atún
4h 20min