![Sauce Tatare Sauce Tatare](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/531C147D-819C-4659-9E04-9E2BB0A4D1F6/Derivates/BE6400F7-46FF-4CA1-B87C-2A46FD3B2057.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Rapsöl, zimmerwarm
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 50 g Essiggurkerl, halbiert
- 15 g Kapern, eingelegt
- 3 Stängel frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 15 g Estragonsenf
- 10 g Zitronensaft
- 2 Eidotter
- ½ TL Kräutersalz
- 2 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 3 Prisen Cayennepfeffer, gemahlen
- 1 EL Wasser
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 7995 kJ / 1911 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 208 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 2305 mg
Alternatywne przepisy
Gebackene Forellenknödel mit Krendip
1 Std.
French Dressing
5 min
Gorgonzolamousse mit Balsamicozwetschken
1h 10min
Lachstatar auf Avocadomus
15 min
Amerikanisches Blue Cheese Dressing
5 min
Frittaten
30min
Tafelspitz mit Semmelkren
1h 20min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1 Std.
Caesar Salad mit Huhn
50min
Eiaufstrich mit Topfen
10min
Cocktailsauce
5 min
Schnittlauchsauce
10min