![Italienische Tomatensauce Italienische Tomatensauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9966EE09-07D3-4F50-A175-25F5A641EFE6/Derivates/b4ffe6dd-78d8-4578-af7d-25b0761b4470.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Wasser
- 2000 g Fleischparadeiser (z. B. Ochsenherz), reif, im Ganzen
- 100 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 550 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Bund Petersilie, Blättchen abgezupft
- 30 g Knoblauchzehen, halbiert
- 60 g Olivenöl
- 70 g Tomatenmark
- 2 - 2 ½ TL Salz, unjodiert
- 60 g Honig
- 1 TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 EL Oregano, getrocknet
- 1 EL Thymian, getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 537 kJ / 128 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Schnelle Kürbissuppe
25 dk
Traubengelee
1sa
Semmelknödel
50min
Zwetschkenröster
1h 30min
Bärlauchpesto
20min
Tomatensauce (Grundrezept)
1sa
Kräutertopfen
15 dk
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1 Std. 10 Min
Ribiselgelee
55 dk
Erdbeermarmelade 1:1
55 dk
Erdbeermarmelade
25 dk
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1 Std. 20 Min