Italienische Tomatensauce

Italienische Tomatensauce

4.7 96 ocen
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
10 Gläser

Składniki

  • Wasser
    250 g
  • Fleischparadeiser (z. B. Ochsenherz), reif, im Ganzen
    2000 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    100 g
  • Zwiebeln halbiert
    550 g
  • Petersilie Blättchen abgezupft
    1 Bund
  • Knoblauchzehen halbiert
    30 g
  • Olivenöl
    60 g
  • Tomatenmark
    70 g
  • Salz, unjodiert
    2 - 2 ½ TL
  • Honig
    60 g
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    1 TL
  • Oregano, getrocknet
    1 EL
  • Thymian, getrocknet
    1 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Glas

Białko 3 g
Kalorie 537 kJ / 128 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...