Rinderfilets mit Spargel, heurigen Erdäpfeln und Sauce Béarnaise

Rinderfilets mit Spargel, heurigen Erdäpfeln und Sauce Béarnaise

5.0 6 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

  • Rinderfilet-Steaks (3 cm dick)
    4
Heurige Erdäpfel und Spargel
  • Wasser
    500 g
  • Salz
    1 TL
  • heurige Erdäpfel in Stücken (2-3 cm)
    600 g
  • grüner Spargel geschält (siehe Tipp)
    800 g
Sauce Béarnaise, Rindsmedallions und Fertigstellung
  • Estragon, frisch abgezupft, Zweige zur Seite gelegt
    4 - 5 Zweige
  • Schalotten halbiert
    80 g
  • Weißweinessig
    80 g
  • Butter in Stücken
    250 g
  • Eidotter
    6
  • Salz
    1 - 1 ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    4 Prisen
  • Butterschmalz zum Braten

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1379 mg
Białko 39 g
Kalorie 4937 kJ / 1179 kcal
Tłuszcz 85 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Węglowodany 59 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...