![Sous-vide Rindersteak (rare) mit Sauce Béarnaise Sous-vide Rindersteak (rare) mit Sauce Béarnaise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/deb9bb79-016c-4b61-94b0-6248fdd74fb0/Derivates/2b3cc8eb-38fa-4954-95b7-c46ac2af8165.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Rinderfilet-Steaks (à ca. 180-200 g, 3 cm dick)
- 1 ¾ TL Salz
- ½ TL schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 4 Zweiglein Thymian, frisch
- Wasser bis zur Maximummarkierung
-
30
g Zitronensaft
lub 1 gestr. TL Zitronensäure (siehe Tipp) - 50 g Schalotten, halbiert
-
1 - 2
Zweiglein Estragon, frisch, Blättchen abgezupft
lub 1 TL Estragon, getrocknet - 50 g Weißwein, trocken
- ¾ - 1 EL Weißweinessig
- 200 g Butter, in Stücken und 1 EL zum Anbraten
- 4 Eidotter
- ¼ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3363 kJ / 802 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 67 g
- Tłuszcz nasycony
- 35 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 94 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Slow Cooking Fleischbällchen in Tomatensauce
3 Std. 40 Min
Sous-vide Schweinsbäckchen in Rotwein
8h 45 min
Sous-vide Schweinskotelett mit Apfel-Sellerie-Salat
2h 10 min
Boeuf Bourguignon
2 godz. 45 min
Rindsfiletsteak sous-vide mit Melanzanigemüse
2 godz. 30 min
Gefüllte Hühnerfilets sous-vide
3 Std. 30 Min
Schweinekoteletts sous-vide, karamellisierte Birnen und Schokoladensauce
3 Std.
Sous-vide Teriyaki Lachs
1h 20min
Lachs sous-vide mit Avocadocreme
1 Std. 5 Min
Fruchtiges Pulled Pork
9h 10min
Rindsgulasch klassisch
3h 20min
Rinderfiletsteaks Sous-Vide
1 Std. 30 Min