Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe
lub 2 Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l), zerbröselt - 80 g Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken (3 cm)
- 60 g Schalotten, halbiert
- 80 g Butter, in Stücken
- 20 g natives Olivenöl extra
- 640 g Risottoreis (z. B. Carnaroli, Arborio), 14-15 Minuten Garzeit
- 120 g Weißwein, trocken
- 1 - 2 TL Salz, nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Karotten-Ingwer-Suppe
45min
Kartoffel-Lauch-Suppe (XXL)
1h
Schnelle Tomatensuppe mit Basilikum
30min
Crema Catalana
1h 10min
Spaghetti Carbonara
25 Min
Lasagne
1h 45min
Garnelencurry mit Basmati-Reis
30min
Tomatensauce (Grundrezept)
1h
Vitello tonnato sous-vide
4h 30min
Italienischer Zitronenkuchen
45min
Schnelle Kürbissuppe
25 Min
Luxemburger Erdäpfel-Rösti mit Apfelmus
40min