Urządzenia i Akcesoria
Älpler Flädle
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen
Składniki
-
Bergkäse in Stücken65 g
-
Eier (Größe M)2
-
Weizenmehl, glatt100 g
-
Milch200 g
-
Wasser50 g
-
Salz¼ - ½ TL
-
Sonnenblumenöl zum Backen2 - 3 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
8 g
Kalorie
771 kJ /
184 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Alpendressing mit RUPP Feinster Streich Bergkäse
5 min
Tomatensauce (Grundrezept)
1 godz.
Erdäpfelsalat
1 godz.
Semmelknödel
50 min
Funkaküachle
1 godz. 40 min
Sutt (gekochte Erdäpfel mit Topfen und Käse)
40 min
Wälder Käsknöpfle
55 min
Gebackene Speckknödel
50 min
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30 min
Kräuterschöberlsuppe
35 min
Käsespätzle
45 min
Frittaten
30 min