Urządzenia i Akcesoria
Älpler Flädle
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen
Składniki
-
Bergkäse in Stücken65 g
-
Eier (Größe M)2
-
Weizenmehl, glatt100 g
-
Milch200 g
-
Wasser50 g
-
Salz¼ - ½ TL
-
Sonnenblumenöl zum Backen2 - 3 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
8 g
Kalorie
771 kJ /
184 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kaiserschmarrn
35 Min
Erdäpfelgulasch mit Würstchen (XXL)
1 Std. 30 Min
Tomatensauce (Grundrezept)
1 Std.
Grießnockerl (laktosefrei)
40 Min
Italienische Tomatensauce
2 Std. 5 Min
Semmelknödel
50 Min
Schweinsbraten mit Semmelknödeln und warmen Krautsalat
3 Std.
Griessklösschen (Suppeneinlage)
25 Min
Frittaten
30 Min
Funkaküachle
1 Std. 40 Min
Käsespätzle
45 Min
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30 Min