Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g Bergkäse, in Stücken
- 2 Eier (Größe M)
- 100 g Weizenmehl, glatt
- 200 g Milch
- 50 g Wasser
- ¼ - ½ TL Salz
- 2 - 3 EL Sonnenblumenöl zum Backen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 771 kJ / 184 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdäpfelgulasch mit Würstchen (XXL)
1 godz. 30 min
Semmelknödel
50 min
Schwammerlragout mit Semmelknödeln
1 godz.
Erdäpfelwirler
1 godz.
Käsespätzle
45min
Sutt (gekochte Erdäpfel mit Topfen und Käse)
40 Min
Grießnockerl (laktosefrei)
40 Min
Tiroler Kirchtagskrapfen (Pechmandl-Tascherln)
1h 10min
Kaspressknödelsuppe
1h 35 min.
Frittaten
30 min.
Wälder Käsknöpfle
55min
Tiroler Kasnock’n
1 godz.