Urządzenia i Akcesoria
Powidltascherl
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 Portionen
Składniki
-
Wasser600 g
-
Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken (2 cm)400 g
-
Butter etwas mehr zum Einfetten80 g
-
Grieß, Hartweizen30 g
-
Weizenmehl, griffig etwas mehr für die Arbeitsfläche150 g
-
Salz½ TL
-
Eidotter1
-
Powidl150 g
-
Butter60 g
-
Semmelbrösel100 g
-
Staubzucker etwas mehr zum Bestreuen1 EL
-
Zimt, gemahlen (opcjonalnie)½ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
331 mg
Białko
7 g
Kalorie
1575 kJ /
376 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
58 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1 godz. 10 min
Grammelknödel
1 godz. 30 min
Milchrahmstrudel
1 godz. 55 min
Wurstknödel
1 godz. 20 min
Topfenstrudel
2 godz. 10 min
Marillenknödel "die Besten"
1 godz.
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1 godz.
Topfenpalatschinken
1 godz. 30 min
Mohnnudeln
1 godz. 30 min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 min
Apfelschlangerl
2 godz.
Buchteln mit Vanillesauce
1 godz. 40 min