
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Wasser
- 400 g Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken (2 cm)
- 80 g Butter etwas mehr zum Einfetten
- 30 g Grieß, Hartweizen
- 150 g Weizenmehl, griffig etwas mehr für die Arbeitsfläche
- ½ TL Salz
- 1 Eidotter
- 150 g Powidl
- 60 g Butter
- 100 g Semmelbrösel
- 1 EL Staubzucker etwas mehr zum Bestreuen
- ½ TL Zimt, gemahlen (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 376 kcal / 1575 kJ
- Białko
- 7 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Węglowodany
- 58 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Sód
- 331 mg