Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Palatschinkenteig
- 300 g Weizenmehl, glatt
- 6 Eier
- 450 g Milch
- 150 g Mineralwasser mit Kohlensäure
- 2 Prisen Salz
Lachsfüllung
- 250 g Frischkäse
- 1 Bund Schnittlauch, frisch, in Röllchen
- ½ TL Salz
- ½ TL weißer Pfeffer, gemahlen
- 400 g Räucherlachs, in Scheiben
Käsefüllung
- 100 g Parmesan, in Stücken
- 100 g grüner Paprika, in Stücken
- 60 g getrocknete Paradeiser in Öl, abgetropft
- 300 g Frischkäse
- ½ TL Salz
- ½ TL weißer Pfeffer, gemahlen
Herstellung der Palatschinkenröllchen
- 10 TL Öl zum Backen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 263 kJ / 63 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Reisfleisch (mit Kalbfleisch)
1h 25min
Deftige Ofenpalatschinken
30 Min
Schinkenfleckerl überbacken
1 Std. 10 Min
Überbackene Speckknödel
1h 30min
Zwetschkenknödel zum Löffeln
55 min
Erdäpfelgratin "Bauerngarten"
1 godz. 20 min
Gebackene Schinkenfleckerl
1 Std.
Erdäpfelgulasch
1 Std. 10 Min
Eiaufstrich mit Topfen
10min
Eiernockerl
30 Min
Spinatspätzle mit Schinken-Käse-Sauce
40min
Schinken-Käse-Kipferl
1 Std.