Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
Esponja
- 100 g de leche
- 10 g de levadura prensada fresca
- 1 cucharadita de azúcar
- 130 g de harina de fuerza
Masa
- 100 g de azúcar
- 6 - 8 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 8 - 10 tiras de piel de naranja (solo la parte naranja)
- 50 g de mantequilla fundida
- 60 g de leche
- 2 huevos
- 15 g de levadura prensada fresca
-
50
g de licor de naranja (tipo Cointreau®)
lub 50 g de brandy - 350 g de harina de fuerza
- 50 g de cacao puro en polvo
- 1 pellizco de sal
Decoración
- 1 - 2 cucharadas de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 677.8 kJ / 162 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 17.3 mg
Alternatywne przepisy
Cookies brownie de chocolate
1小时 15 分钟
Roscón bombón
4u.
Tronco de Navidad con praliné
2h 20 min
Brioche de chocolate y avellana
2h 20 min
Trenza de leche
2 Std. 30 Min
Muffins tres chocolates
40min
Bizcochitos con baño de chocolate rosa
1 Std. 30 Min
Triángulos de chocolate
4 Std. 30 Min
Bundt cake de chocolate
2 Std.
Roscón tres chocolates
4h 15min
Sobaos
30min
Gofres clásicos de feria
2h 20 min