
Urządzenia i Akcesoria
Waldorfsalat
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
10 Portionen
Składniki
-
Weißkohl in Stücken500 g
-
Möhren in Stücken200 g
-
Walnüsse, halbiert100 g
-
gekochter Schinken in Stücken200 g
-
Rosinen100 g
-
Wasser500 g
-
Salz2 TL
-
Sellerie-Streifen, süß-sauer eingelegt (Abtropfgew. 190 g), abgetropft2 Gläser
Dressing
-
Crème fraîche350 g
-
Frischkäse200 g
-
Weißweinessig2 EL
-
Salz2 TL
-
weißer Pfeffer, gemahlen½ TL
-
Zucker2 Prisen
-
Petersilie gehackt1 EL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
315 kcal /
1317 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
14 g
Błonnik
4.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Silvester-Buffet!
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy