Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Dijon-Senf, grob
- 100 g Rapsöl
- 30 g Zucker
- 1 TL Paprika edelsüß
- 1 TL Knoblauch, gemahlen
- 1 TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 1000 g Spareribs aus der Brust (sind etwas fleischiger), in 2 Stücken
- 800 g Wasser
- 60 g Tomaten-Ketchup
- 20 g Honig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 817 kJ / 195 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 91 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Krustenbraten mit Malzsauce
2 godz. 40 min
Spareribs mit Ajvar-Sauce
10 godz.
Ripperl in Paradeiser-Chili-Sauce
1 godz. 30 min
Spareribs vom Grill
6h 45min
Schweinefilet mit Sauerkraut und Kartoffelpüree
1h 10min
Honig-Senf-Spareribs
4 godz. 20 min
Schweinehaxen mit Kartoffeln und Malzsauce
2 Std.
Marinierte Rinder-Hüftsteaks
3 Std. 15 Min
Marinade für Spare Ribs
10 min
Spareribs mit süß-saurer Barbecue-Sauce
3 Std.
Hütten-Burger
1 Std.
Rindsrouladen
1 godz. 30 min