Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g Schweinebauch, ohne Knochen, mit Schwarte, am Stück
- 2 TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- 800 g Wasser
- 1 Pck. Kartoffelkloßteig (750 g), aus dem Kühlregal
- 6 Stängel Petersilie, abgezupft
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 50 g Knollensellerie, in Stücken
- 2 EL Öl
- 2 EL Kümmel, ganz
- 1 EL Tomatenmark
- 2 TL Paprika edelsüß
- 330 g Malzbier
- 400 g Geflügelfond
- 1 EL Sojasauce
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 5613 kJ / 1342 kcal
- Białko
- 74 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 86 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krustenbraten mit Malzsauce
2h 40min
Leberknödelsuppe
45min
Schweinehaxen mit Kartoffeln und Malzsauce
2 Std.
Krustenbraten mit Bohnen und Brotnocken
2 Std. 55 Min
Leberknödel
55 min
Geschnetzeltes in Meerrettichrahm
45min
Meerrettichfleisch mit Sylter Kartoffeln
2 Std.
Schaschlik mit Paprika und Reis
1sa 10 dk
Rindergulasch mit Semmelknödeln
1h 30min
Zwiebel-Rostbraten mit Spätzle
2 Std.
Kalbstafelspitz mit Meerrettichsauce und Kartoffeln
1h 30min
Rinderrouladen mit Gürkchen
1 Std. 15 Min