Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Knoblauchzehen
- 5 Zweige Rosmarin, frisch
-
150
g geräucherter Schinkenspeck, in Scheiben,
lub 150 g Bacon, geräuchert, in Scheiben -
800
g Putenkeule, ohne Haut
lub 800 g Hähnchenschenkel, ohne Haut - 1 TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 20 g natives Olivenöl
- 1300 g Wasser
- 600 g Kartoffeln, in Stücken (4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2174 kJ / 520 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Gefüllte Ente
3h 15min
Forellen mit Sauce Hollandaise
55 Min
Forellen des Bischofs
35 min
Gefüllter Schweinenacken mit Sauerkraut und Kartoffeln
3 Std. 30 Min
Gefüllte Paprika mit Reis und Paradeissauce
1 Std. 35 Min
Schweinefilet mit Fenchelgemüse und Champignonweizen
50 min
Putenrouladen mit Petersilerdäpfeln
1 Std. 15 Min
Putenschnitzel mit Kartoffeln und Apfel-Zwiebel-Sauce
1h 10 min
Saibling mit Wurzelgemüse und Erdäpfelstampf
1 Std.
Gedämpfte Entenbrust mit knackigem Rotkraut & Erbsen
1 Std. 35 Min
Wirsingrouladen mit Geflügelhack
1 Std. 50 Min
Forelle mit Kartoffel-Gurken-Gemüse
1 Std.