Putenkeulen im Speckmantel mit Kartoffeln
TM5

Putenkeulen im Speckmantel mit Kartoffeln

3.7 (27 ocen)

Składniki

  • 30 g Knoblauchzehen
  • 5 Zweige Rosmarin, frisch
  • 150 g geräucherter Schinkenspeck, in Scheiben,
    lub 150 g Bacon, geräuchert, in Scheiben
  • 800 g Putenkeule, ohne Haut
    lub 800 g Hähnchenschenkel, ohne Haut
  • 1 TL Salz
  • 3 Prisen Pfeffer
  • 20 g natives Olivenöl
  • 1300 g Wasser
  • 600 g Kartoffeln, in Stücken (4 cm)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2174 kJ / 520 kcal
Białko
51 g
Węglowodany
26 g
Tłuszcz
23 g
Błonnik
2.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy