Schweinehaxen mit Kartoffeln und Malzsauce

Schweinehaxen mit Kartoffeln und Malzsauce

4.3 126 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz.
4 Portionen

Składniki

Schweinehaxen und Kartoffeln
  • Wasser
    750 g
  • Schweinehaxen (ca. 2 kg insgesamt), quer halbiert
    2
  • Salz
    3 TL
  • Öl und etwas mehr zum Einfetten
    3 EL
  • Paprika edelsüß
    2 TL
  • Pfeffer
    1 ½ TL
  • Kümmel, gemahlen
    1 TL
  • Kartoffeln, festkochend in mundgerechten Stücken
    750 g
Malzsauce und Fertigstellung
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zwiebel (ca. 70 g), halbiert
    1
  • Öl
    30 g
  • Malzbier
    300 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    3 Prisen
  • Paprika edelsüß
    ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 1004 kcal / 4204 kJ
Białko 74 g
Tłuszcz 59 g
Węglowodany 40 g
Błonnik 3.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...