Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Schweinehaxen und Kartoffeln
- 750 g Wasser
- 2 Schweinehaxen (ca. 2 kg insgesamt), quer halbiert
- 3 TL Salz
- 3 EL Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 2 TL Paprika edelsüß
- 1 ½ TL Pfeffer
- 1 TL Kümmel, gemahlen
- 750 g Kartoffeln, festkochend, in mundgerechten Stücken
Malzsauce und Fertigstellung
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Zwiebel (ca. 70 g), halbiert
- 30 g Öl
- 300 g Malzbier
- ¾ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- ½ TL Paprika edelsüß
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4204 kJ / 1004 kcal
- Białko
- 74 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 59 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Gefüllte Ente
3 godz. 15 min
Krustenbraten mit Malzsauce
2 godz. 40 min
Reh im Weißkohlmantel
1 Std. 35 Min
Marinierte Schweinenackensteaks
2 Std. 30 Min
Glasierte Spareribs
6h 30min
Krustenbraten mit Bohnen und Brotnocken
2 Std. 55 Min
Knuspriger Schweinebauch
3 godz.
Lammkeule alla Romana
2 godz. 15 min
Leber Berliner Art (Berlin)
50 Min
Kaninchen in Barolosauce
1 Std. 15 Min
Rindergulasch mit Semmelknödeln
1 Std. 30 Min
Rinderrouladen mit Gürkchen
1 Std. 15 Min