Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Füllung
- 80 g Parmesan, in Stücken
- 130 g Rindergulasch (2-3 cm)
- 130 g Mortadella, in Stücken (2-3 cm)
- 80 g roher Schinken, in Scheiben
- 1 Ei
- ½ TL Muskat
- ½ TL Salz
Pasta und Fertigstellung
- 100 g Hartweizengrieß
- 300 g Weizenmehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 4 Eier
- 1 EL natives Olivenöl
- 1 TL Salz
- 2 - 3 l Wasser
-
4 - 6
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 4 - 6 geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1602 kJ / 383 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Baguette
3h 45min
Nudelteig
1h
Frühlingsröllchen
30 min
Kartoffelkroketten mit Feldsalat-Kern
1h
Bandnudeln
55 min
Miso-Suppe, Meeresfrüchte mit Sake und Reis
1h 5 min
Gemüse in Tempurateig mit Sojasaucen-Dip
20 Min
Teigtaschen mit Paprika und Tomate
2h
Fischfrikadellen mit Kartoffel-Möhren-Püree
1h
Maisspätzle
15 Min
Teigtaschen mit Rindfleisch und Gemüse
1h 45min
Gnocchi alla romana
1h