Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de tomate entero en conserva (escurrido)
- 1 cebolla en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 70 g de aceite de oliva virgen extra
- 500 g de judías verdes frescas (en trozos de aprox. 4 cm)
- ½ cucharadita de sal
- 1 cucharadita de azúcar
- 50 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 620 kJ / 148 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Judías verdes salteadas con tomates cherry
30 min
Guisantes con jamón
30 min
Repollo salteado
25 min
Repollo con calabacín, pimiento y jamón
45 min
Judías verdes con champiñones y beicon
30 min
Acelgas con tomate
30 min
Pisto
45 min
Champiñones o setas al ajillo
20min
Guisantes con jamón
30 min
Menestra de verduras al estilo de Navarra
1h
Acelgas con patatas
45 min
Cardo a la cerveza
25 min