![Anatra all'arancia Anatra all'arancia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5FA06955-B63C-41CD-8169-0C5D54CF3DA8/Derivates/874154C7-150A-4932-AC73-326798781DE7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 arance, preferibilmente biologiche, la scorza (senza la parte bianca)
- 1000 g di anatra a pezzi e lasciata a bagno in acqua, sale e fettine di limone per 30 minuti
- 1 scalogno a pezzi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe + q.b.
- 100 g di Cognac
- 80 g di succo di arancia
- 30 g di succo di limone
- 100 g di brodo vegetale
Terminare la preparazione
- 1 arancia, preferibilmente biologica a fette
- 1 insalata valeriana, lavata ed asciugata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1293 kJ / 309 kcal
- Białko
- 27.5 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Faraona ai funghi porcini
1 Std. 10 Min
Capriolo alla valdostana
1 Std. 45 Min
Zuppa di pesce con zucca e tofu
1 Std. 10 Min
Agnello in umido
1 Std. 20 Min
Trippa in umido
1 Std. 10 Min
Agnello al vino
40 Min
Ossibuchi agli asparagi
1h 30min
Manzo alla Stroganoff
1 Std.
Baccalà alla cappuccina
55 Min
Antipasto di funghi e capesante
35min
Trippa e fagioli alla contadina
1 Std. 10 Min
Fegato alla veneziana
35min