Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 arance, preferibilmente biologiche, la scorza (senza la parte bianca)
- 1000 g di anatra a pezzi e lasciata a bagno in acqua, sale e fettine di limone per 30 minuti
- 1 scalogno a pezzi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe + q.b.
- 100 g di Cognac
- 80 g di succo di arancia
- 30 g di succo di limone
- 100 g di brodo vegetale
Terminare la preparazione
- 1 arancia, preferibilmente biologica a fette
- 1 insalata valeriana, lavata ed asciugata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1293 kJ / 309 kcal
- Białko
- 27.5 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tacchino in agrodolce
1h 10 min.
Faraona delle feste con arance e castagne
2h 30min
Agnello al vino
40 min.
Faraona ai funghi porcini
1h 10 min.
Arrosto di vitello con carciofi
1h 5 min.
Ossobuco alla milanese
1h 10 min.
Cipolline sott'olio
361 Std. 10 Min
Spezzatino al Barolo
5h 40min
Coniglio alla siciliana
1h 20min
Cacciucco
1h 20min
Agnello in umido
1h 20min
Spezzatino di reale alle olive
1h 20min