Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di cipolla, in quarti
- 50 g di porro, senza la parte verde, a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di olio di oliva
- 4 spicchi di aglio
- 400 g di pomodoro in scatola
- 2 ½ cucchiaino di sale
- ¼ di cucchiaino di pepe macinato
- 1 foglia di alloro fresca
- 1 - 2 cucchiaini di salsa harissa
- 1000 g di acqua (di cui 600 g bollenti)
- 400 g di ceci lessi in scatola, sgocciolati
- 100 g di rapa, a dadini (1 cm)
- 600 g di bocconcini di carne di agnello lasciati marinare per 1 notte (vedere consigli)
- 300 g di cous cous
- ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
- 150 g di uvetta sultanina
- 200 g di carote, a rondelle (2 mm)
- 200 g di zucchine, a rondelle (2 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2324 kJ / 556 kcal
- Białko
- 29.9 g
- Węglowodany
- 56.6 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paella
1 Std. 50 Min
Koftas con patate in salsa ai peperoni
1 Std. 40 Min
Nems
1sa
Salsa olandese
30 Min
Manzo al lemon grass con pane roti al cocco (Kuruma iraichchi)
1 Std. 40 Min
Tacchino con foglie di bietola e funghi
50 dk
Faraona al vino rosso
1sa 30 dk
Pollo Piri Piri con fagiolini al curry
3 Std. 15 Min
Latte caldo al caramello
25 Min
Cous cous con ragù di agnello e verdure
1 Std. 35 Min
Agnello in umido
1sa 20 dk
Arroz Rojo (Riso rosso messicano)
30 Min