![Peperoni alla pugliese Peperoni alla pugliese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/89E13186-6464-4857-B1F1-BD4735F83AD6/Derivates/2AC6967B-4B1B-4D63-A4F0-B2B731A99ACC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di aceto di vino bianco
- 10 g di sale
- 500 g di peperoni (650 g circa peso lordo) a listarelle (2x4 cm circa)
- 20 g di capperi sotto sale, sciacquati e asciugati
- 2 filetti di acciuga sott'olio
- 1 cucchiaino di aglio disidratato in scaglie
- 1 pizzico di basilico secco
- 1 pizzico di prezzemolo
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1230 kJ / 294 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
Alternatywne przepisy
Peperoni marinati
55 min
Peperoncini farciti sott'olio
721h 20min
Composta di pomodori e capperi
1h
Funghetti sott'olio
721h
Pomodori secchi sott'olio
721h
Cipolline sott'olio
361h 10min
Pomodorini al naturale
1h
Peperoni in agrodolce sottaceto
721h 40min
Zucchine sott'olio
723h 15min
Melanzane sott'olio alla siciliana
3 godz. 30 min
Zucchine piccanti
55 min
Peperoni in agrodolce
30min