Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di aceto di vino bianco
- 10 g di sale
- 500 g di peperoni (650 g circa peso lordo) a listarelle (2x4 cm circa)
- 20 g di capperi sotto sale, sciacquati e asciugati
- 2 filetti di acciuga sott'olio
- 1 cucchiaino di aglio disidratato in scaglie
- 1 pizzico di basilico secco
- 1 pizzico di prezzemolo
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1230 kJ / 294 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
Alternatywne przepisy
Melanzane sott'olio alla siciliana
3 Std. 30 Min
Zucchine sott'olio
723 Std. 15 Min
Funghetti sott'olio
721 Std.
Verdure miste in agrodolce
25 godz. 40 min
Salsa di verdure miste agrodolci
744h 45 min
Pomodorini al naturale
1h
Cipolline sott'olio
361 Std. 10 Min
Zucchine piccanti
55 Min
Melanzane e zucchine marinate
1h 35 min
Peperoni in agrodolce sottaceto
721 godz. 40 min
Carciofini sott'olio
721 Std. 30 Min
Peperoni marinati
55 Min