![Acquacotta Acquacotta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/87A06A88-2C82-4C71-9A61-132816B15BE2/Derivates/c70eaf96-6ace-447d-a366-a0c0a9f28f52.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di cipolle in quarti
- 100 g di gambi di sedano a pezzi (2-3 cm)
- 1 peperoncino secco piccante
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 800 g di pomodori San Marzano a tocchetti
- 5 foglie di basilico fresche, lavate
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 4 fette di pane toscano
- 2 uova
-
30
g di pecorino toscano grattugiato + q.b.
lub 30 g di Parmigiano reggiano grattugiato + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1598 kJ / 382 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 36.5 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di pane e lenticchie
55 Min
Cupola di riso al mandarino e Grand Marnier
40min
Insalata di alghe wakame, funghi e sesamo
45 Min
Kouign-amann
Brak ocen
Burro al tonno
1h 20 min
Farro e filetto di maiale con glassa all'aceto balsamico
1h 15min
Fiordilatte bolognese
9 Std. 30 Min
Cipollata
1 Std.
Zuppa di grano con verdure
45 Min
Mariola calabrese
50 Min
Torta degli addobbi
1 Std. 25 Min
Vellutata di mais
20min