Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di cipolle in quarti
- 100 g di gambi di sedano a pezzi (2-3 cm)
- 1 peperoncino secco piccante
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di pomodori San Marzano a tocchetti
- 5 foglie di basilico fresche, lavate
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 4 fette di pane toscano
- 2 uova
-
30
g di pecorino toscano grattugiato
lub 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato toscano grattugiato - olio extravergine di oliva q.b.
-
pecorino toscano grattugiato q.b.
lub Parmigiano reggiano grattugiato toscano grattugiato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1598 kJ / 382 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 36.5 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Błonnik
- 6.2 g
Alternatywne przepisy
Pasta e fagioli
50 min
Ribollita
2h 30min
Cacciucco di ceci
50 min
Zuppa montanara
1 godz.
Minestra di pane e lenticchie
55 min
Arroz caldoso
1sa 10 dk
Galantina di pollo e yogurt profumato all'aneto
3 Std. 25 Min
Caldo poblano
35 min
Zuppa di latte
30 min
"Scafata" viterbese
1h 50min
Agliata verde
15 min
Pappa al pomodoro
35 min