Tarte tatin di fichi con salsa dolce al caprino

Tarte tatin di fichi con salsa dolce al caprino

3.8 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
8 porzioni

Składniki

Pasta brisée dolce
  • di farina tipo 0
    150 g
  • di burro a pezzi
    75 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di acqua
    20 g
  • stecca di vaniglia i semini
    1
  • di cannella in polvere (opcjonalnie)
    ½ cucchiaino
Farcitura
  • di burro a pezzi + q.b.
    80 g
  • di zucchero
    80 g
  • fichi a metà
    6
Salsa al caprino
  • di scorza di limone preferibilmente biologico (senza la parte bianca)
    2 - 3 pezzi
  • di zucchero
    40 g
  • di latte
    75 g
  • di formaggio caprino a pezzi (1 cm)
    120 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 317 kcal / 1326 kJ
Białko 4.7 g
Tłuszcz 18.9 g
Węglowodany 34.1 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...