Urządzenia i Akcesoria
Pflaumen-Birnen-Tarte
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
12 Stücke
Składniki
Mürbeteig
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten350 g
-
Butter kalt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten140 g
-
Zucker70 g
-
Wasser90 g
-
Salz2 Prisen
Belag
-
Pflaumen in Stücken (1 cm)400 g
-
Williams-Christ-Birnen geschält, in Stücken (1 cm)300 g
-
Zucker120 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Speisestärke30 g
-
Zimt (opcjonalnie)¼ TL
-
Eigelb1
-
Milch2 EL
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
1318 kJ /
315 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
2.1 g
Węglowodany
49 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Finessen 4/2015
23 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Rhabarber-Erdbeer-Tarte
1h
Rhabarber-Erdbeer-Tarte
1h
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1h 50min
Nusstarte mit Aprikosen
1h
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1h
Beeren-Flan-Kuchen mit Orangenbaiser
2h
Pfirsich-Tarte mit Schmand
3h
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1h 30min
Apfel-Brombeer-Tarte
1h 55min
Aprikosen-Johannisbeer-Kuchen
1h 20min
Quitten-Tarte-Tatin
2h
Blutorangen-Rosmarin-Kuchen
2h 10min