Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 350 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 140 g Butter, kalt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 70 g Zucker
- 90 g Wasser
- 2 Prisen Salz
Belag
- 400 g Pflaumen, in Stücken (1 cm)
- 300 g Williams-Christ-Birnen, geschält, in Stücken (1 cm)
- 120 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 30 g Speisestärke
- ¼ TL Zimt (opcjonalnie)
- 1 Eigelb
- 2 EL Milch
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1318 kJ / 315 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Erdbeer-Tarte
1 godz.
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1h 50min
Rhabarber-Erdbeer-Tarte
1 godz.
Birnen-Preiselbeer-Pie
3h 30min
Pfirsich-Tarte mit Schmand
3h
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1 godz.
Mohn-Birnen-Kuchen
3h
Apfel-Brombeer-Tarte
1 godz. 55 min
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9h
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4h 10min
Heidelbeertorte mit Streuseln
1 godz.
Heidelbeer-Apfel-Kuchen
1h 30min