Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
ZUBEREITUNG
- ½ TL Kardamomsamen (aus 3-4 Kapseln)
- 130 g Zucker
- 500 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- ½ Würfel frische Hefe (20 g)
- ½ TL Salz
- 250 g Milch
- 1 Ei (Kl. M)
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 400 g Äpfel, geviertelt
- 20 g Zitronensaft
- ¾ TL Zimt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1198 kJ / 286 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kanelbullar - schwedische Zimtschnecken
1h 55 min
Hefezupfbrot mit Zimt
2 Std. 10 Min
Rhabarber-Swirl-Hefegebäck
2h 20 min.
Kopenhagen - Zimt-Zöpfe
2h 15 min.
Frei geformte Aprikosen-Blaubeer-Tarte
3h
Aprikosen-Tartelettes
3h
Zitronenbrioche
3h 15min
Zwetschgenschnecken mit Bienenstichkruste
3h
Pistazien-Hefezopf
2u.
Dänische Hefeknoten
1u. 30min
Zimt-Hefe-Muffins
2u.
Rosinenbrötchen
2h 30min