Rote-Bete-Schokoladenkuchen

Rote-Bete-Schokoladenkuchen

4.7 327 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 Stücke

Składniki

Boden
  • Sonnenblumenöl und etwas mehr zum Einfetten
    100 g
  • Rote Bete, roh geschält, in Stücken (siehe Tipp)
    250 g
  • Zartbitter-Schokolade in Stücken
    250 g
  • brauner Zucker
    175 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    25 g
  • Mehl
    100 g
  • Mandeln, gemahlen
    50 g
  • Natron
    ½ TL
  • Backpulver
    1 ½ TL
  • Eier
    2
Frischkäseguss und Fertigstellung
  • Frischkäse
    200 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    80 g
  • Zartbitter-Schokolade grob gehackt
    50 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 12 Stücke

Białko 80 g
Kalorie 22990 kJ / 5490 kcal
Tłuszcz 360 g
Węglowodany 490 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...