Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Boden
- 100 g Sonnenblumenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Rote Bete, roh, geschält, in Stücken (siehe Tipp)
- 250 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 175 g brauner Zucker
- 25 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 100 g Mehl
- 50 g Mandeln, gemahlen
- ½ TL Natron
- 1 ½ TL Backpulver
- 2 Eier
Frischkäseguss und Fertigstellung
- 200 g Frischkäse
- 80 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 50 g Zartbitter-Schokolade, grob gehackt
- Wartości odżywcze
- na 12 Stücke
- Kalorie
- 22990 kJ / 5490 kcal
- Białko
- 80 g
- Węglowodany
- 490 g
- Tłuszcz
- 360 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rote-Bete-Tarte mit Feta
1h 20min
Zucchini-Kuchen mit Pinienkernen
50 min
Süßkartoffel-Muffins
1sa 10 dk
Rote Rüben Brownies
55 min
Ingwer-Quitten-Streusel
1 godz. 5 min
Süßkartoffel-Banana-Bread
2 Std.
Apfel-Müsli-Muffins
50 min
Kürbis-Kokos-Orangenkuchen
1 godz. 5 min
Rote-Bete-Hummus
50 min
Möhren-Apfel-Kuchen
1h 30min
Kürbis-Walnuss-Kuchen
1sa 10 dk
Kürbis-Apfel-Kuchen
3h