Urządzenia i Akcesoria
Carrot Cake mit Walnuss-Streuseln
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
16 Stücke
Składniki
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten80 g
-
Walnusshälften80 g
-
Zucker60 g
-
brauner Zucker380 g
-
Zimt2 ½ TL
-
Salz1 Prise
-
Weizenmehl Type 405140 g
-
Möhren in Stücken300 g
-
Eier4
-
Saure Sahne50 g
-
Sonnenblumenöl160 g
-
Weizenmehl Type 1050250 g
-
Natron1 TL
-
Muskat½ TL
-
Ingwer, gemahlen½ TL
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1671 kJ /
399 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
49 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Getränkter Mandelkuchen
2h
Persischer Möhren-Kokosnuss-Kuchen
2h 20min
Erdbeer-Streusel-Schnitten
1h 30min
Kokos-Aprikosen-Butterkuchen
2h 30min
Orangen-Mandel-Kuchen
2h
Apfel-Walnuss-Muffins
50min
Zimt-Apfel-Kuchen
3h
Pistazien-Orangen-Dattel-Kekse
1h 20min
Möhren-Pistazien-Kuchen
1h
Möhrenkuchen, schwedisch
2h
Kürbis-Walnuss-Kuchen
1h 10min
Bananen-Walnuss-Muffins mit dunkler Schokolade
45min