Urządzenia i Akcesoria
Carrot Cake mit Walnuss-Streuseln
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
16 Stücke
Składniki
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten80 g
-
Walnusshälften80 g
-
Zucker60 g
-
brauner Zucker380 g
-
Zimt2 ½ TL
-
Salz1 Prise
-
Weizenmehl Type 405140 g
-
Möhren in Stücken300 g
-
Eier4
-
Saure Sahne50 g
-
Sonnenblumenöl160 g
-
Weizenmehl Type 1050250 g
-
Natron1 TL
-
Muskat½ TL
-
Ingwer, gemahlen½ TL
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1671 kJ /
399 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
49 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Möhren-Apfel-Kuchen
1 godz. 30 min
Avocado-Pistazien-Kuchen mit Limette
3 godz. 10 min
Marokkanischer Gugelhupf
1 godz. 35 min
Persischer Möhren-Kokosnuss-Kuchen
2 godz. 20 min
Möhren-Apfel-Kuchen
1 godz. 30 min
Orangen-Mandel-Kuchen
2 godz.
Zitronen-Mohn-Kuchen
2 godz.
Möhren-Pistazien-Kuchen
1 godz.
Schneller Rüblikuchen
45 min
Möhrenkuchen, schwedisch
2 godz.
Kürbis-Walnuss-Kuchen
1 godz. 10 min
Zimt-Apfel-Kuchen
3 godz.