Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g Milch
- 100 g Zucker
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 80 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- 50 g Mandeln
- 250 g Quitten, geschält, geviertelt, entkernt
- 100 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 50 g Rosinen
- ½ TL Zimt
- 50 g brauner Zucker
- 10 g Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1792 kJ / 428 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mandel-Quitten-Muffins
1h 35min
Rosinen-Marzipan-Schnecken
2h 20min
Quitten-Cranberry-Strudel
1h 10 min.
Quitten-Orangen-Eis
8 godz. 40 min
Zwetschgen-Hefe-Taler mit Haselnuss-Streuseln
2h
Rhabarber-Swirl-Hefegebäck
2h 20min
Rhabarber-Zimt-Röllchen
2h
Apfel-Quitten-Blechkuchen
1h 30 min.
Zwetschgenschnecken mit Bienenstichkruste
3h
Quittenkonfekt
1h 25min
Ingwer-Quitten-Streusel
1h 5 min.
Quitten-Himbeer-Konfitüre
30min