Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Mehl zum Bestäuben
- 130 g Butter, kalt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Zucker
- 2 Eier
- 250 g Apfelmark (siehe Tipp)
- 20 g Speisesirup, hell (z. B. von Grafschafter)
- 10 g Kakao
- 70 g Speisestärke
- 1 TL Natron
- 1 TL Lebkuchengewürz
- 1 Prise Salz
- 75 g Rosinen
- 50 g weiße Schokolade, grob gehackt
- 100 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), grob gehackt
- 75 g Cranberrys, getrocknet
- 50 g Pecannüsse
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1213 kJ / 290 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 103 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 Std. 15 Min
Zwetschgen-Mohn-Torte mit Streuseln
1h 45min
Versunkener Erdbeerkuchen
1h 15min
Emmer-Schoko-Muffins mit Kirschen
1h
Rhabarber-Käse-Kuchen mit Streuseln
1h 20min
Mohn-Beeren-Kuchen mit Streuseln
2 godz.
Marmorierter Birnen-Kuchen
1h
Käsekuchen mit Mandarinen
9 godz. 20 min
Apfel-Nuss-Kuchen
4 godz.
Orangen-Schoko-Kuchen
1h
Heidelbeer-Apfel-Kuchen
1h 30min
Bananenkuchen mit Schokolade und Rosinen
1h 35min