Urządzenia i Akcesoria
Weihnachtskuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 Stücke
Składniki
-
Mehl zum Bestäuben
-
Butter kalt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten130 g
-
Zucker200 g
-
Eier2
-
Apfelmark (siehe Tipp)250 g
-
Speisesirup, hell (z. B. von Grafschafter)20 g
-
Kakao10 g
-
Speisestärke70 g
-
Natron1 TL
-
Lebkuchengewürz1 TL
-
Salz1 Prise
-
Rosinen75 g
-
weiße Schokolade grob gehackt50 g
-
Zartbitter-Schokolade (70% Kakao) grob gehackt100 g
-
Cranberrys, getrocknet75 g
-
Pecannüsse50 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
103 mg
Białko
4 g
Kalorie
1213 kJ /
290 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 6/2021
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Möhren-Pfirsich-Torte
6 godz.
Himbeer-Mascarpone-Torte
3 godz.
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1 godz.
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 godz. 15 min
Bananen-Espresso-Sahne-Torte
27 godz.
Aprikosen-Cheesecake
7 godz.
Apfel-Nuss-Kuchen
4 godz.
Emmer-Schoko-Muffins mit Kirschen
1 godz.
Käsekuchen mit Mandarinen
9 godz. 20 min
Heidelbeer-Apfel-Kuchen
1 godz. 30 min
Lebkuchen-Gugelhupf
1 godz. 20 min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min