Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Milch
- 200 g Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei
- ½ TL Salz
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 15 g Pistazien, ungesalzen, geschält, enthäutet
- 1 Zitrone, Bio, 2 Streifen Schale (1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 980 kJ / 234 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rotwein-Bratapfel-Kuchen
1 Std. 45 Min
Hefezupfbrot mit Zimt
2 godz. 10 min
Pistazien-Mandel-Ähre
1 Std. 30 Min
Gedrehter Hefezopf
2h
Versunkener Apfel-Zwieback-Kuchen
3h
Sauerkirschkuchen
1 Std. 30 Min
Holunder-Apfel-Streuselkuchen
2h
Mohn-Aprikosen-Kranz
1 Std. 30 Min
Apfel-Walnuss-Kuchen
1 Std. 30 Min
Zwetschgenschnecken mit Bienenstichkruste
3h
Apfel-Walnuss-Muffins
50 Min
Kirsch-Streusel-Kuchen
2 godz. 5 min