Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g frische Hefe, zerbröselt
- 130 g Zucker
- 250 g Milch
- 500 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
- ½ TL Salz
- 1 Ei (Kl. M)
- 180 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 4 Kardamomkapseln
- 1 TL Zimt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1054 kJ / 252 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kanelbullar - schwedische Zimtschnecken
1hod. 55min
Rhabarber-Swirl-Hefegebäck
2h 20min
Zimt-Hefe-Muffins
2h
Streuseltaler
1h 45min
Hefezupfbrot mit Zimt
2 Std. 10 Min
Kanelboller
2h 20min
Hefeschnecken
1h 40min
Skelettköpfe
5 Std.
Hefe-Igel (süß)
1 Std. 50 Min
Süße Tannenzapfen
6h
Brioche
1 Std. 50 Min
Oliven-Rosmarin-Fougasse
1 Std. 50 Min