Urządzenia i Akcesoria
Dänische Hefeknoten
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 Stück
Składniki
-
frische Hefe zerbröselt25 g
-
Zucker130 g
-
Milch250 g
-
Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten500 g
-
Salz½ TL
-
Ei (Kl. M)1
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten180 g
-
Kardamomkapseln4
-
Zimt1 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1054 kJ /
252 kcal
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 2/2018
47 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Brioche
1 godz. 50 min
Aprikosen-Tarte
4 godz.
Zwetschgen-Scones
40 min
Marzipan-Mohn-Franzbrötchen
3 godz.
Kanelboller
2 godz. 20 min
Mohnblume
1 godz. 10 min
Hefezupfbrot mit Zimt
2 godz. 10 min
Streuseltaler
1 godz. 45 min
Zimt-Hefe-Muffins
2 godz.
Rosinenbrötchen
2 godz. 30 min
Kanelbullar - schwedische Zimtschnecken
1 godz. 55 min
Bergische Waffeln
20 min