
Urządzenia i Akcesoria
Dänische Hefeknoten
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 Stück
Składniki
-
frische Hefe zerbröselt25 g
-
Zucker130 g
-
Milch250 g
-
Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten500 g
-
Salz½ TL
-
Ei (Kl. M)1
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten180 g
-
Kardamomkapseln4
-
Zimt1 TL
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
252 kcal /
1054 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ESSEN & TRINKEN 2/2018
47 Przepisów
Niemcy
Niemcy