Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g frische Hefe, zerbröselt
- 130 g Zucker
- 250 g Milch
- 500 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
- ½ TL Salz
- 1 Ei (Kl. M)
- 180 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 4 Kardamomkapseln
- 1 TL Zimt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1054 kJ / 252 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Scones
40min
Hefezopf
2h 30min
Marzipan-Mohn-Franzbrötchen
3h
Kanelboller
2 Std. 20 Min
Scones mit getrockneten Kirschen und Schokostückchen
40min
Hefezupfbrot mit Zimt
2sa 10 dk
Hamburger braune Kuchen
72 godz.
Bircher-Waffeln
40min
Buttermilch-Waffeln
30 min
Apfel-Streuselkuchen
1h 30min
Bergische Waffeln
20min
Kanelbullar - schwedische Zimtschnecken
1 godz. 55 min