Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vegetables
-
400
g carrots, cut in
wedges that fit in feeder -
325
g courgette unpeeled, cut in
wedges that fit in feeder -
75
g apple unpeeled, cored, cut in
wedges that fit in feeder
Broccoli Sauce
- 40 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 60 g walnut, shelled
- 40 g leek
- 35 g olive oil
- 200 g broccoli florets, cut in pieces
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 40 g white wine
- 90 g liquid vegetable stock
- 2 garlic cloves, unpeeled
- 1 - 2 pinches fine sea salt (opcjonalnie)
- ½ tsp ground nutmeg
- 75 g double cream
- Wartości odżywcze
- na 2 portions
- Kalorie
- 6359.9 kJ / 1520.1 kcal
- Białko
- 39.6 g
- Węglowodany
- 94 g
- Tłuszcz
- 115.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 32.9 g
- Błonnik
- 26.9 g
- Sód
- 3521.7 mg
Alternatywne przepisy
Coconut Creamed Kale
20 min
Texas White Bean Salad
15min
Sweet Cucumber Pickles (TM6)
48 Std. 20 Min
Sous-vide Pork Loin, Pears and Chocolate Sauce
2h 55min
Vegetable Stock Paste
50min
Baingan Raita (Aubergine Raita)
15min
Lemon and Parmesan Chicken with Courgetti
30min
Courgetti Carbonara
40min
Pineapple carpaccio and strawberry sorbet (Thermomix® Cutter, TM6)
20 min
Dairy-free Seafood Risotto
45min
Broccoli, red peppers and pine nuts salad
10 min
Super Quick Broccoli Salad
5 min