![Sautéed Vegetables with Broccoli Sauce (TM6) Sautéed Vegetables with Broccoli Sauce (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/561168ffde245537daf28ff79c305643/Derivates/d867eafae0fd690dd59d03b2e5382fcc6e008cc3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vegetables
-
400
g carrots, cut in
wedges that fit in feeder -
325
g courgette unpeeled, cut in
wedges that fit in feeder -
75
g apple unpeeled, cored, cut in
wedges that fit in feeder
Broccoli Sauce
- 40 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 60 g walnut, shelled
- 40 g leek
- 35 g olive oil
- 200 g broccoli florets, cut in pieces
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 40 g white wine
- 90 g liquid vegetable stock
- 2 garlic cloves, unpeeled
- 1 - 2 pinches fine sea salt (opcjonalnie)
- ½ tsp ground nutmeg
- 75 g double cream
- Wartości odżywcze
- na 2 portions
- Kalorie
- 6359.9 kJ / 1520.1 kcal
- Białko
- 39.6 g
- Węglowodany
- 94 g
- Tłuszcz
- 115.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 32.9 g
- Błonnik
- 26.9 g
- Sód
- 3521.7 mg
Alternatywne przepisy
Slow-cooked Aubergine and Split Pea Curry
14 godz. 45 min
Reuben's Stew
5min
Brazilian-style Beetroot and Carrot Salad (TM6)
30min
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
1h 15min
Steamed Apple and Ginger Cake
1 godz. 10 min
Portuguese Leeks
45 min
Beetroot Gazpacho With Horseradish Créme
1 Std. 40 Min
Watercress and Oat Soup
35min
Pollock with Potatoes, Savoy Cabbage and Citrus Sauce
1h
Iranian Vegetable Stew
1h 30min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Spelt and Kale Soup - Zuppa Di Farro e Cavolo Nero
55 min