Pizza di patate dolci
TM6 TM5

Pizza di patate dolci

4.5 (48 ocen)

Składniki

  • 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 400 g di patate americane dolci, pelate e a pezzi
  • 500 g di acqua
  • 100 g di farina di riso (vedere varianti)
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 200 g di mozzarella per pizza a tocchetti
  • 6 - 8 pomodorini a metà
  • 8 - 10 olive denocciolate
  • 1 cucchiaino di origano secco
  • 10 foglie di basilico fresco

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1834.3 kJ / 438.5 kcal
Białko
19.8 g
Węglowodany
43.3 g
Tłuszcz
20.8 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Błonnik
4.3 g
Sód
813.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy