Wersje kompatybilne
Crème dessert aux lentilles et à la vanille Bourbon
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'eau
- 250 g de lentilles vertes sèches
- 1 gousse de vanille Bourbon
- 170 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 170 g de lait entier
- 70 g de sucre roux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1946.4 kJ / 465.2 kcal
- Białko
- 17.7 g
- Węglowodany
- 60.1 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 56.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème dessert à la chicorée
15min
Riz au lait
1 godz.
Crème dessert saveur madeleine
20min
Porridge au chocolat et à la poire à préparer la veille
20min
Riz au lait gratiné aux pommes
1 godz.
Pain de Pâques complet aux œufs et truite fumée
1h 45min
Galette des rois caramel et clémentine
3h 20 min
Pâte à tartiner aux speculoos
10min
Pâte à tartiner aux speculoos
10min
Crème dessert citron et menthe
2h 12min
Cheesecake sans cuisson aux Oreo®
12h
Crème au café
2 godz. 30 min