Urządzenia i Akcesoria
Crème dessert aux lentilles et à la vanille Bourbon
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions
Składniki
-
1000 g d'eau
-
250 g de lentilles vertes sèches
-
1 gousse de vanille Bourbon
-
170 g de crème liquide 30-40% m.g.
-
170 g de lait entier
-
70 g de sucre roux
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
56.2 mg
Białko
17.7 g
Kalorie
1946.4 kJ /
465.2 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Węglowodany
60.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Autour des lentilles
15 Przepisów
Francja
Francja
Może spodoba Ci się również...
Café mocha
5 min
Pain au cacao, pépites de chocolat et fève tonka
7 godz.
Crème dessert à la chicorée
15 min
Spaghetti à la betterave, aux noix et au bleu
1 godz.
Mousse de banane au chocolat
2 godz. 20 min
Pilaf chypriote de riz et lentilles
45 min
Muffins au chocolat et au pain rassis
35 min
Porridge pommes, graines de lin et matcha
30 min
Natilla (crème dessert à la cannelle)
15 min
Riz au lait de coco
40 min
Gâteau de semoule
2 godz. 45 min
Crème dessert au chocolat
25 min