Wersje kompatybilne
Crème dessert aux lentilles et à la vanille Bourbon
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'eau
- 250 g de lentilles vertes sèches
- 1 gousse de vanille Bourbon
- 170 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 170 g de lait entier
- 70 g de sucre roux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1946.4 kJ / 465.2 kcal
- Białko
- 17.7 g
- Węglowodany
- 60.1 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 56.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Palets bretons à la coco
45min
Riz zembrocal
55min
Tartinable aux lentilles corail et curry breton
15 Min
Croustillant Carambar et Chamallows
35min
Pâtes fraîches sans gluten
1h 15min
Crème dessert au sirop d'érable
20min
Crème dessert saveur madeleine
20min
Petite crème aux dattes et à la boisson à l'amande
2 Std. 30 Min
Crème dessert à la chicorée
15 Min
Cake aux lentilles corail, carotte et curry
1 Std. 25 Min
Riz au lait de coco
40min
Tisane stimulante au romarin, badiane et vanille
15 Min