Kartoffel-Senf-Creme-Suppe mit Rosmarin-Hähnchen

Kartoffel-Senf-Creme-Suppe mit Rosmarin-Hähnchen

4.4 69 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen

Składniki

Marinade
  • Knoblauchzehe
    1
  • Rosmarin abgezupft
    1 Zweig
  • Butter in Stücken
    50 g
  • Paprika edelsüß
    2 TL
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    20 g
Suppe und Fertigstellung
  • Zwiebel halbiert
    50 g
  • Möhre in Stücken (3 cm)
    70 g
  • Knollensellerie in Stücken (3 cm)
    70 g
  • Butter in Stücken
    50 g
  • Hähnchenbrustfilet
    500 g
  • Rosmarin
    6 Zweige
  • Senfgurken aus dem Glas, abgetropft
    250 g
  • Kartoffeln, mehligkochend in Stücken (3 cm)
    200 g
  • Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
    2 - 3 geh. TL
    2 - 3 Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l)
  • Wasser
    600 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Sahne
    200 g
  • Senf, mittelscharf
    15 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 445 kcal / 1864 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Sód 713 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...