Urządzenia i Akcesoria
Arbuz w czekoladzie na patyku
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
20 sztuk
Składniki
-
½ arbuza (ok. 1500 g)
-
350 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki350 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
30 g oleju kokosowego
-
maliny, liofilizowane pokruszone, do dekoracji (ok. 15 g, opcjonalnie, patrz wskazówka)
-
ciastka Oreo® pokruszone, do dekoracji (ok. 70 g, opcjonalnie, patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
4.6 mg
Białko
2 g
Kalorie
633.7 kJ /
151.5 kcal
Tłuszcz
9.2 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
5.6 g
Węglowodany
16.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DZIEŃ DZIECKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Koktajl owocowy
5min
Koreańskie tańczące kotki (jiggly cat pudding)
4h 30min
Kosmiczny tort
3h
Lody tropikalne na patyku
4h 5min
Lody jogurtowo-jeżynowe na patyku
4h 40min
Kanapki rainbow (TM5)
40min
Cake pops „Ciasteczkowe potwory”
3h
Cukier malinowy
5min
Suflety ciasteczkowe z sosem kawowym
1h
Bomby czekoladowe
1h
Amerykańskie kruche ciasteczka (w stylu crumble cookies)
40min
Sorbet z mrożonych owoców
5min