Urządzenia i Akcesoria
Arbuz w czekoladzie na patyku
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
20 sztuk
Składniki
-
½ arbuza (ok. 1500 g)
-
350 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki350 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
30 g oleju kokosowego
-
maliny, liofilizowane pokruszone, do dekoracji (ok. 15 g, opcjonalnie, patrz wskazówka)
-
ciastka Oreo® pokruszone, do dekoracji (ok. 70 g, opcjonalnie, patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
4.6 mg
Białko
2 g
Kalorie
633.7 kJ /
151.5 kcal
Tłuszcz
9.2 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
5.6 g
Węglowodany
16.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DZIEŃ DZIECKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spaghetti z pulpetami i sosem pomidorowym (TM7)
1hod. 15min.
Halloweenowe serniczki z pajęczą siecią
6hod. 10min.
Halloweenowe mleczne bułeczki (Thermomix® Nester)
2hod. 40min.
Tort naleśnikowy z matchą
6hod.
Koreczki z mini naleśników
35min.
Koreańskie tańczące kotki (jiggly cat pudding)
4hod. 30min.
Wielkanocne babeczki „zajączki”
1hod. 45min.
Spaghetti napoletana (TM7)
40min.
Kosmiczny tort
3hod.
Gofry klasyczne
35min.
Posypka z pestek dyni (zero waste)
40min.
Sałatka z makaronem orzo, serem feta i warzywami
30min.