Urządzenia i Akcesoria
Halloweenowe serniczki z pajęczą siecią
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz. 10 min
8 porcji
Składniki
Serniczki
-
70 g ciastek korzennych połamanych na kawałki
-
30 g masła miękkiego, podzielonego na kawałki
-
skórka otarta z pomarańczy (z ¼-½ szt.), ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
300 g wody
-
100 g dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3-4 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
250 g serka śmietankowego kremowego, podzielonego na kawałki
-
60 g drobnego cukru
-
2 jajka
-
40 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
¾ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Pajęcza sieć
-
100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
60 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
20 g masła
-
50 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
179.5 mg
Białko
5.7 g
Kalorie
1569.1 kJ /
375 kcal
Tłuszcz
28.1 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
16.1 g
Węglowodany
26.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thermomix® Nester
21 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasteczka wstążeczki bez cukru
1 godz. 15 min
Halloweenowe mini tarty dyniowe
2 godz.
Cynamonki na parze
50 min
Babeczki nietoperze na Halloween
2 godz.
Dżdżownice w czekoladowej ziemi
2 godz. 20 min
Ślimaczki z pesto na parze
2 godz. 5 min
Galaretki z owocami
1 godz. 35 min
Magdalenki z herbatą matcha
45 min
Halloweenowe babeczki duszki
1 godz. 30 min
Bezalkoholowy drink Rudolf
30 min
Hot dogi pieski
40 min
Zupa dyniowa
25 min