Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de parmesan, en morceaux (2-3 cm)
- 600 g d'eau
- 330 g d'ajvar (voir conseil)
- 100 g de crème
-
1
c. à café de bouillon de légumes en pâte
lub 1 de bouillon de légumes (pour 0,5l) - ¼ de c. à café de sel fin
- 400 g de pâtes sèches, ex. fusilli, penne, macaroni etc.
- 200 g de poireaux, en rondelles (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2794 kJ / 668 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 103 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain vaudois à la croix
13 godz. 30 min
Bao-Buns à l’Egg poacher
Brak ocen
Confiture de fraises et de rhubarbe
Brak ocen
Pain Bannock
45min
Biscuits à la menthe et aux pépites de chocolat
Brak ocen
Tarte à la courge
Brak ocen
Truffes au moka
Brak ocen
Spitzbuben (métrique)
1 godz.
Croissants aux noisettes
1h 40min
Pâtisseries méditerranéennes
Brak ocen
Pain sandwich
3 Std.
Tourte au séré et aux fraises
2 godz. 50 min