Urządzenia i Akcesoria
Deser jagodowy w słoiczkach
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
-
40 g migdałów, w płatkach
-
80 g herbatników maślanych
-
30 g masła miękkiego
-
250 g borówek amerykańskich, plus dodatkowa ilość do dekoracji250 g jagód, świeżych lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
50 g cukru
-
3 łyżki zimnej wody
-
1 czubata łyżeczka skrobi ziemniaczanej
-
500 g twarogu sernikowego, z wiaderka, gęstego, podzielonego na kawałki, schłodzonego500 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki, schłodzonego
-
40 g cukru pudru
-
2 łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
250 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
miarka -
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
299.2 mg
Białko
6.4 g
Kalorie
1993.1 kJ /
476.4 kcal
Tłuszcz
40.2 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
21.8 g
Węglowodany
25.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKI STÓŁ
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Brzoskwiniowa melba (lodowy deser owocowy)
35 Min
Cytrynowe tiramisu z owocami jagodowymi
45 Min
Deser piña colada
3 Std.
Truskawkowa chmurka w pucharkach
3 Std.
Wielkanocne trifle ajerkoniakowe
3 Std. 15 Min
Mini serniczki Czarny Las (bez pieczenia)
4 Std.
Sos do potraw z grilla
15 Min
Szarlotka w pucharkach
2 Std.
Deser śliwka w czekoladzie
2 Std. 30 Min
Kremówka w pucharkach
4 Std.
Deser Czarny Las w szklankach
45 Min
Deser z ciasteczkami korzennymi
2 Std. 15 Min