Deser jagodowy w słoiczkach

Deser jagodowy w słoiczkach

4.6 58 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz. 30 min
8 porcji

Składniki

  • 40 g migdałów, w płatkach
  • 80 g herbatników maślanych
  • 30 g masła miękkiego
  • 250 g jagód, świeżych lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    250 g borówek amerykańskich, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 50 g cukru
  • 3 łyżki zimnej wody
  • 1 czubata łyżeczka skrobi ziemniaczanej
  • 500 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki, schłodzonego
    500 g twarogu sernikowego, z wiaderka, gęstego, podzielonego na kawałki, schłodzonego
  • 40 g cukru pudru
  • 2 łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 250 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    miarka
  • liście mięty, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 476.4 kcal / 1993.1 kJ
Białko 6.4 g
Tłuszcz 40.2 g
Węglowodany 25.3 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 21.8 g
Sód 299.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...