
Urządzenia i Akcesoria
Deser jagodowy w słoiczkach
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
-
40 g migdałów, w płatkach
-
80 g herbatników maślanych
-
30 g masła miękkiego
-
250 g jagód, świeżych lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
50 g cukru
-
3 łyżki zimnej wody
-
1 czubata łyżeczka skrobi ziemniaczanej
-
500 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki, schłodzonego
-
40 g cukru pudru
-
2 łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
250 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
miarka -
liście mięty, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
476.4 kcal /
1993.1 kJ
Białko
6.4 g
Tłuszcz
40.2 g
Węglowodany
25.3 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
21.8 g
Sód
299.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SŁODKI STÓŁ
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Truskawkowa chmurka w pucharkach
3 godz.
Deser Czarny Las w szklankach
45 min
Ciasto serowe z batatami
2 godz.
Deser śliwka w czekoladzie
2 godz. 30 min
Szarlotka w pucharkach
2 godz.
Deser z ciasteczkami korzennymi
2 godz. 15 min
Deser piña colada
3 godz.
Wielkanocne trifle ajerkoniakowe
3 godz. 15 min
Mini serniczki Czarny Las (bez pieczenia)
4 godz.
Kremówka w pucharkach
4 godz.
Rolada leśny mech z kremem cytrynowym
5 godz.
Roladki schabowe w sosie własnym
1 godz. 30 min