Cannoli siciliani
TM5 TM6

Cannoli siciliani

5.0 (1 ocena)

Składniki

Impasto

  • 30 g di zucchero
  • 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
  • 250 g di farina tipo 00
  • 30 g di strutto
  • 80 g di Marsala secco
  • 10 g di aceto di vino
  • 1 pizzico di sale
  • 2 tuorli
  • 5 g di cannella in polvere
    lub 5 g di cacao amaro in polvere
  • olio di arachidi

Ripieno

  • 200 g di zucchero
  • 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
  • 600 g di ricotta di pecora, ben asciutta
  • 200 g di gocce di cioccolato fondente

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
980 kJ / 234 kcal
Białko
5.18 g
Węglowodany
25.28 g
Tłuszcz
12.5 g
Błonnik
1.26 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy