Cannoli siciliani

Cannoli siciliani

5.0 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
30 pezzi

Składniki

Impasto
  • 30 g di zucchero
  • 1 arancia, preferibilmente biologica la scorza (senza la parte bianca)
  • 250 g di farina tipo 00
  • 30 g di strutto
  • 80 g di Marsala secco
  • 10 g di aceto di vino
  • 1 pizzico di sale
  • 2 tuorli
  • 5 g di cannella in polvere
    5 g di cacao amaro in polvere
  • olio di arachidi
Ripieno
  • 200 g di zucchero
  • 1 arancia, preferibilmente biologica la scorza (senza la parte bianca)
  • 600 g di ricotta di pecora, ben asciutta
  • 200 g di gocce di cioccolato fondente

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 234 kcal / 980 kJ
Białko 5.18 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 25.28 g
Błonnik 1.26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...