Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 30 g di zucchero
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- 250 g di farina tipo 00
- 30 g di strutto
- 80 g di Marsala secco
- 10 g di aceto di vino
- 1 pizzico di sale
- 2 tuorli
-
5
g di cannella in polvere
lub 5 g di cacao amaro in polvere - olio di arachidi
Ripieno
- 200 g di zucchero
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- 600 g di ricotta di pecora, ben asciutta
- 200 g di gocce di cioccolato fondente
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 980 kJ / 234 kcal
- Białko
- 5.18 g
- Węglowodany
- 25.28 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Błonnik
- 1.26 g
Alternatywne przepisy
Biscotti friabili al burro
2h 30min
Torrone di Montélimar
3 Std. 30 Min
Medaglioni di nasello in crosta di patatine su crema di porri
45min
Torta agli agrumi
45min
Cubetti di zucca in agrodolce
Brak ocen
Torta ai frutti rossi
3h
Torta gelato estiva
4h 50min
Torta speziata al cioccolato
Brak ocen
Tarallini fritti al miele e mandarini
2h
Croquembouche con crema all'arancio e cioccolato
10h
Bicchierini con crema al limone e biscotti
1h 30min
Crema al limone con mirtilli
1h