Urządzenia i Akcesoria
Słodki chlebek do odrywania (monkey bread)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 porcji
Składniki
-
20 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
120 g cukru
Ciasto drożdżowe
-
220 g mleka
-
4 łyżeczki suchych drożdży40 g świeżych drożdży pokruszonych
-
100 g cukru
-
560 g mąki pszennej
-
80 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
2 jajka
-
½ łyżeczki soli
Cynamonowy cukier i orzechy
-
100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 łyżka cynamonu, mielonego
-
50 g orzechów, mieszanych
Polewa
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
olej do natłuszczenia rąk
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
206.7 mg
Białko
13.4 g
Kalorie
2828.7 kJ /
676.1 kcal
Tłuszcz
25.8 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
13.8 g
Węglowodany
100 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA V
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)
2 Std.
Warkocze orzechowe
2 Std.
Orzechowe świderki
2 Std. 30 Min
Ciasto na ciemnym piwie
3 Std. 30 Min
Czeskie ciasto serowe z kratką
1 Std. 50 Min
Galette z krojonymi jabłkami (TM6, TM7)
1 Std. 20 Min
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM5)
1 Std.
Małpi chlebek
3 Std.
Czekoladowe muffinki z czerstwego pieczywa
1 Std. 15 Min
Dyniowe ślimaczki z polewą z serka kremowego
3 Std. 20 Min
Buchty z powidłami śliwkowymi
2 Std. 30 Min
Bułki z mlekiem skondensowanym
1 Std. 15 Min