Urządzenia i Akcesoria
Czekośliwka
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
5 słoików
Składniki
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
2000 g śliwek, dojrzałych bez pestek, przekrojonych na pół
-
200 - 300 g cukru
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczkę cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
2 - 3 łyżki kakao naturalnego, niesłodzonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
11 mg
Białko
6 g
Kalorie
2721.4 kJ /
650 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
7.4 g
Tłuszcz nasycony
9.4 g
Węglowodany
123.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 min
Kawior z cukinii (w słoikach na zimę)
1 godz. 10 min
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
1 godz. 15 min
Dżem morelowy (z cukrem żelującym 3:1)
1 godz. 10 min
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
40 min
Słodko-kwaśny sos z cukinii i papryki
9 godz.
Mus jabłkowy (na szarlotkę)
40 min
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
1 godz.
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 godz.
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min
Ketchup z cukinii
1 godz.
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min